Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobrovíz - Kněževes 1:1 (0:0)

30. 3. 2008
Začalo nám fotbalové jaro 2008. Po nevydařeném podzimu, kdy se nám hra nedařila a měli jsme často problémy dát dohromady celé mužstvo jedenácti hráčů, jsme chtěli v zimní přípravě vylepšit "fyzičku". Pokusili jsme se přivést nové hráče, kteří by dodali mužstvu nový náboj, taktiku a impulz. Toto se nám nakonec podařilo, když k nám přišli na hostování z TJ Sokol Středokluky hráči pp Petr Popelář a Jiří Ečer a z TJ Slovan Kladno Matěj Pohnan.
Zimní příprava nebyla zdaleka optimální (opět málo trénujících hráčů), ale na prvním jarním přátelském utkání s TJ Ruzyně se sešlo 15 hráčů. To snad může být příslibem na jarní sezónu, že se vytvoří dobrá parta a fotbal bude kluky opět bavit a projeví se to na výsledcích mužstva.
K prvnímu utkání jsme odjížděli do Dobrovíze. Čekalo nás tedy hned na úvod derby s těžkým soupeřem a favoritem na postup do II. třídy. Trenéru P. Berkovi a vedoucímu mužstva Standovi Kettnerovi ml. se sešlo 13 hráčů, kterým se podařilo vybojovat překvapivou remízu 1:1, která je bezesporu velkým úspěchem mužstva. Důležité bylo, že se do brány vrátil náš dlouholetý brankář Rui David, na kterého se mužstvo mohlo opět plně spolehnout a který výborně vyřešil řadu složitých situací. To byl podle mne jeden ze dvou hlavních důvodů proč naše mužstvo v Dobrovízi uspělo. Tím druhým byla výborně zvolená taktika, když jsme nastoupili se dvěma předstopery, kteří zahušťovali střed hřiště a znemožňovali soupeři dostávat se do šancí. Tím se naše obrana velmi zpevnila a jak se ukázalo bylo velmi obtížné pro soupeře jí překonat. V útoku a záloze, za nás nastoupili nové posili a přenesli oživení a bojovnost do našeho týmu. Bylo to na nich vidět, že je fotbal baví, že chtějí hrát a soupeř nemohl jen útočit, ale musel se i bránit. A i když se Dobrovíz ujal vedení 1:0 po smolném vlastním gólu, tak se nám podařilo vzápětí vyrovnat Tomášem Racochou. Soupeř náš sice ještě více dostal pod tlak, ale díky bojovnosti a výbornému brankáři jsme udrželi pro nás na úvod sezóny vynikající výsledek.

Dobrovíz-Kněževes 1:1 (0:0)

Sestava TJ Sokol Kněževes
Rui David-Pelant, Sláma, Kafka, Kettner J., Valentko - Pohnan, Racocha, Mokroluský-Ečer, Popeláč
Střídlal: Bareš a připraven byl ještě Vyoral

Další zápas hrajeme v sobotu 5.4. 2008 na domácím hřišti s TJ Sokol Dobříč od 16.30 hod.

Autor článku: Alexander Valentko


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář